Балабанов: ПП се превърнаха в огромното лошо в това НС

Петков и Василев имали стремеж за еднолична власт
9 юни 2022 11:53, Нели Христова
66
Балабанов: ПП се превърнаха в огромното лошо в това НС
Снимка: БГНЕС

В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо. За 6 месеца партньорите, с които подписахме това коалиционно споразумение - "Продължаваме промяната" направиха така, че наистина да се превърнат в огромното лошо в този парламент. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред БНТ.

По думите му премиерът и министърът на финансите имат стремеж за еднолична власт.

Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна ала. В една такава емоционална среда предполагам, че през следващите ни много кал ще си хвърлим. Ние трябва да залагаме на фактите и на истината. Да, според някои сме лоши, но предпочитаме да говори истината

Актуализацията на бюджета до последно се е предлагала "на тъмно".

"Винаги съм ходил с група експерти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по казуса и да има хора, които после да може да потвърдят каква е истината за тези коалиционни съвети. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на тъмно."

След заявлението на Слави Трифонов вчера, "Продължаваме промяната" не обелиха и дума за Македония, подчерта Балабанов. По думите на вдигането на ветото за РСМ с условие президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат гарант за националния интерес "така или иначе щяло да се случи".

На последния коалиционен съвет премиерът каза следното: "Трябва да направим така, че Макрон да победи". На въпроса защо, г-н премиер, той отговори, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на европредседателството по отношение на дипломацията и това е българаският национален интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин"

Балабанов съобщил за несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово съобщение до Лена Бориславова. По думите на депутата предложението било на премиера Петков и вицепремиера Василев, защото Рашков "не можел да направи необходимите реформи в МВР".

"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. той каза следното: Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние а извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас десния т.шак на Слави да издрънка нещо по-различно от това , което им е поръчал Доганя ...
38
1
 
0
 
! Отговори
Черепа преди 2 години
Абе тия от ИТН са като подвижен цирк(да не обиждам цирка).То не бяха Пепи Барбадоса, Пацо Шнорхела, Фъфлещата Ива,Пламен (Вещото лице) Данаилов, Ники Малкия Мук ...ИТННатиснаха им бутончето от Москва и се задействаха.
37
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Балабанов прилича на онея дървени кукли използвани от вентрилоквистите(дето говорят без да си отварят устата). Той като говори си движи като тях само долната устна и също като тях говори това каквото му кажат( ДъПъСъ,/ Славуца/МАсква).
36
0
 
4
 
! Отговори
Балабан преди 2 години
Отиди си гледай детето, не можеш да оправиш проблемите на хората.айде у дома.
35
1
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Рашков хитрецо...изигра ги всички.Докато беше в МВР и дока други се въртяха в кръг,той сабра доказтелства и сега ще оглави копакомпи и излязат за всички крадци присъди ,а каде са паричките сами ще видите и партията ПП на следващи избори ще има пълно мнозинство да оправи кашата забъркана от дълкуча ,Слави ...ли кой повече няма да помирише политика!!!!!
34
1
 
20
 
! Отговори
321 преди 2 години
А кво стана с Пламен Николов шнорхела. Придложихте го за прамиер, като първа политическа сила, а сега го няма сред министрите и експертите ви, явно и за дребен експерт не е бил подходящ.
33
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сега убдихте ли се наи после че всеки трябва да се занимава с това което умеенаи добре инпровизации пълен провал нито хората нито резултатите до тука
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си във власта и да се оплакваш от властаа е доста ***
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичо се прави заради закона за конфискация на имущество и средства за които няма доказателство за произход .А човека ,който трябва да е лидер на тази институция на 100% ще я изпълнява.Не е Македония и Бюджета причината.Слави също е засегнат от този закон.Той притежава много пари,за които няма доказателство.
30
5
 
23
 
! Отговори
шимпанзе от ИТН преди 2 години
е нема по-тъпa cган от чалгарите!
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие сте марионетки на ДПС.
28
5
 
13
 
! Отговори
МММ преди 2 години
Сегашната ситуация с Македония устройва само и единствено Путин. Македонците ни мразят все повече. Ние съответно мотолявим някакви несвързани искания, ама с половин уста. Европа не разбира въобще спора ни. Никой от наша страна никога не го е обяснил. Всичко това безкрайно радва Путин. Не случайно неговите пионки тук са толкова "твърди" в отстояването на тая безсмислена конфронтация - и Копейкин, и Радев и Нинова. Те работят по този начин за Путин и срещу Европа и България.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква еднолична власт бе Балабане, вие правите каквото вашият водач, чалгар ви нареди, после си тръгнал да говориш за еднолична власт. За какво си вряхте носа в това НС като не можете и не искате да управлявате? като искате избори, хайде да ходим и да изчезнете изобщо от политическата сцена, та ад се приклюва с тая сага!
26
3
 
26
 
! Отговори
Чук и Гек преди 2 години
Абе, Тиквич Барабанов! Миналата година на 2 поредни избора нямаше и помен от ПП, вие бяхте начело и имахте възможността и задължението да управлявате! Но, изтрещелият ви вожд се изплаши, на него му харесва само да критикува, понеже друго не умее и така са му разпоредили господарите! Вместо да се гръмнете или поне оттеглите в манастир, вие бля - бля морални стожери на отечеството и познатите от шоуто патриотарски пози!
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя , кога стаНА политик , кога му почерня за-/-къТ му !
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак сега ли го разбрахте?Те хората които пишат по форумите доста често казват истината,но самовлюбените властимащи не искат и не могат да проумеят,че за тази работа не стават и час по скоро трябва да се махнат.Това ще е най-добре за българския народ.
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и от , ИТН друго не можете да сътворите !
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направихте услуга на ДПС като им увеличихте секциите в чужбина,надявайки се,че в Европа и Америка ще гласуват само за вас.Да,ама не стана така.ДПС си получиха своето,а вие останахте с пръст в уста.И така доказахте,че нито сте далновидни,нито разбирате от политика.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След тази статия и Макрон вече не харесвам...не съм съгласен да предаваме националния си интерес и да махаме ветото на Македония,за да се отчитал за постижения...
20
2
 
11
 
! Отговори
долу лозунгите преди 2 години
итн : ние постове нещем ! бсп : ние постове нещем ! дб : ние постове нещем ! помните ли го това ? и кво стана ?